Szalonna Hedvig építész

Hivatásom az építészet azon belül is a családi fészek megtervezése. A ház csak az alapja egy jó otthoni légkörnek, de hiszem, hogy ezt az alapot jól kell lefektetni ahhoz, hogy hosszútávon az ember úgy érezze, bár merre is járt a világban, luxusszállodákban tengerparti kilátással, mégis csak a legjobb a megszokott otthon melege. A jó otthon a jól kialakított térkapcsolatoknak, a helyesen megválasztott léptéknek és a flexibilitásnak köszönhető. Hiszen egy házat nem pár évre építünk, és a hosszú évtizedek során a benne élő emberek változnak, felnőnek, amit a háznak is tudni kell követni.

A mai világban nem elhanyagolható a fenntarthatóság sem. Fontos számomra, hogy amennyire lehet, a ház önfenntartó legyen, kihasználva a természet adta lehetőségeket.

Munkáim során a profizmusra törekszem. Szeretem, ha minden már a tervezőasztalon kifogástalanul ki van találva, elkerülendő a kivitelezéskor amúgy is káoszba süllyedő helyszíni rögtönzéseket. Minden munkánál, legyen az bármekkora (lakás átalakítás, új ház megtervezése), fontos számomra, hogy a lehető legjobb megoldást hozzam ki a rendelkezésre álló lehetőségekből, természetesen a megrendelői igények szem előtt tartásával. A könnyebb érthetőség kedvéért látványtervekkel segítem a megértést.

Az elmúlt 12 év során dolgoztam kivitelező cégnél, tervezőirodában, beruházói vonalon, így a tervezésétől a megvalósulásáig bepillantást nyertem egy ház elkészítésének minden mozzanatába. Valamint volt szerencsém Svájcban egy passzívház tervező-kivitelező cégnél részt venni a megújuló energiaforrások felhasználásával alacsony energiafogyasztású házak tervezésében, kivitelezésében.

A Magyar építészkamara tagja vagyok.

Végzettség:

  • PTE PMMFK egyetemi kiegészítő képzés okl. építészmérnök
  • JPTE PMMFK kivitelező szakírány építész

Önéletrajz letöltése